Pyöreän Pöydän etiikkakeskustelu eettisyydestä korkeakouluissa: code of conduct ja whistleblowing

  • ke 29.11.2023 klo 1516:30
  • Etätilaisuus Zoomissa

Pyöreän Pöydän etiikkakeskustelu eettisyydestä korkeakouluissa: code of conduct ja whistleblowing ke 29.11. klo 15-16.30

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan kahdesta ajankohtaisesta näkökulmasta – code of conduct ja whistleblowing – erilaisten organisaatioiden ja erityisesti korkeakoulujen kontekstissa.

Code of conduct, eli organisaation eettiset periaatteet ja ohjeet, tarjoavat työntekijöille yhteiset pelisäännöt ja toimintatavat hankaliinkin tilanteisiin. Whistleblowing on EU-direktiivin kautta ohjattu velvoite perustaa yhteisökohtainen ilmoituskanava väärinkäytöksille. Kanavan kautta työntekijät voivat tuoda organisaatioon tietoon siihen liittyviä väärinkäytöksiä ilmoittajaa suojaten. Mitä nämä tarkoittavat käytännössä? Mitä olisi hyvä huomioida näiden työkalujen käyttöönotossa? Millaisia kokemuksia ja opittavaa näistä työkaluista on yrityspuolelta? Miten näiden avulla voidaan edistää eettisyyttä korkeakouluissa?

Tilaisuudessa on runsaasti aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittaudu tilaisuuteen ti 28.11. mennessä (ilmoittautumislomake alla). 

EBEN Suomen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään keskustelutilaisuuden jälkeen klo 16:30-18:30.

Keskustelijat

code of conduct, Kia Karvetti, Code of Conduct Company
whistleblowing, Erika Heiskanen, Juuriharja
korkeakouluedustaja, Taina Cooke, Oulun yliopisto

Ilmoittaudu tällä lomakkeella Pyöreän Pöydän etiikkakeskusteluun. Lähetä meille nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä organisaatioisi, niin lähetämme sinulle Zoom-linkin lähempänä tilaisuutta. Kiitos!

Keskustelijoiden esittelyt

Kia Karvetti toimii Code of Conduct Companyssa eettisesti kestävän työelämän asiantuntijana. Kia työskentelee erilaisissa eettisen yrityskulttuurin kehittämisen sekä sosiaalisen vastuullisuuden projekteissa, erityisesti eettisten ohjeistusten luomisen ja jalkauttamisen parissa. Koulutukseltaan Kia on antropologi tuoden vastuullisuustyöhön ihmiskeskeistä näkökulmaa.

Erika Heiskanen on Juuriharja Consulting Group Oy:n toimitusjohtaja ja perustajapartneri. Hän on EBEN Suomi ry:n perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja sekä Boardmanin Liikkeenjohdollisen tutkimusryhmän jäsen vuodesta 2012. Erika on auttanut sekä yksityisen sektorin että julkishallinnon toimijoita etiikan kysymyksissä, haasteissa ja ratkaisuissa yli 20 vuoden ajan. Erikan viimeisin kirja on Eettinen johtaminen – tie kestävään menestykseen (2008). 

Taina Cooke on Oulun yliopiston DEI-asiantuntija. Taina kehittää ja koordinoi yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä yhdessä tiedekuntien, henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa. Hän on mukana luomassa Oulun yliopiston Code of Conduct -ohjeistusta. Tainalla väitteli vuonna 2021 oikeusantropologian alan tutkimuksella, joka liittyi vähemmistöjen oikeuksiin ja maahanmuuttoon.