EBEN Annual Conference 2017 (9.6.2017)

EBEN Annual Conference ”Searching for Sustainability in Future Working Life” ja Kesähessun top 3 vinkit konferenssiin. Jyväskylä 14.-16.6 2017

9.6.2017

Kirjoittaja: Ville Kuusisto, EBEN Suomi ry:n työharjoittelija

Hyvät EBEN Suomi ry:n jäsenet ja blogin lukijat,

Aurinkoiset kesäterveiset täältä Jyväskylän Agorasta! Tämän tekstin takana on EBEN Suomi ry:n tuore työharjoittelija Ville. Suoritan filosofian maisteritutkintoaTarton yliopistossa ja erikoistun business- ja hyve-etiikkaan. On hienoa päästä olemaan osana EBEN-tiimiä ja järjestämässä teille vuosittaista EBEN Annual Conferencea, jonka aiheena on tänä vuonna: ”Searching for Sustainability in Future Working Life”, joka ei varmasti tule jättämään ketään liike-elämästä kiinnostunutta kylmäksi, vaikka Suomen kesäkuu keleillään sitä yrittäisikin!

Tässä vuosikonferenssissa kestävä kehitys laajennetaan tavanomaisesta, usein ympäristökysymyksiiin kohdistuvasta merkityksestään käsittelemään muitakin kestävän kehityksen osa-alueita, kuten sosiaalista kestävyyttä, vastuullisuutta työelämän organisaatioissa, ja niiden johtamista. Konferenssin osallistujamäärä on nyt yli sataviisikymmentä henkilöä yli kahdestakymmenestä eri maasta. Luvassa on maailmanluokan puheenpitäjien ja kattavien aiheiden lisäksi EBEN Suomi ry:n järjestämä Practitioners’ Track, erilaisia työpajoja, herkullisia illallisia Jyväskylän sydämessä sekä ajattelua edistäviä aamulenkkejä ja taukojumppia!

Mikäli haluat päästä suoraan konferenssin sivuille, niin pääset niihin alla olevista linkeistä tai voit lukea EBEN Suomen kesähessun top 3 poimintaa konferenssin tarjonnasta!

Konferenssin pääsivulle:

https://www.jyu.fi/jsbe/ebenac2017

Ohjelmistoon: https://www.jyu.fi/jsbe/ebenac2017/programme/ConferenceProgrammewithparalleltrackschedules.pdf

Keynote puhujiin:

https://www.jyu.fi/jsbe/ebenac2017/keynote-speakers


Poiminta 1. Maailmanluokan Key Note -puhujat

Pääpuhujat konferenssissa ovat Jyväskylän kaupungin tutkimus- ja kehitysjohtaja, filosofian tohtori Pirkko Melville, Manchesterin ja Lundin yliopistojen kunniaprofessori Hugh Willmot ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Avauspäivän puhujien, Pirkko Melville ja Hugh Willmottin, aiheet saavat jo nyt liikkeelle ainakin kesähessun eksistentiaaliset kysymykset ja pohdinnat siitä, miten liiketoiminta asettuu laajempaan maailmankuvaan. Jyväskyläläisen Pirkko Melvillen aiheena on ”Resource wisdom – social and environmental responsibility in Jyväskylä”, joka varmasti tarjoaa käytännönläheistä näkökulmaa tutkimukseen sekä konkreettisia esimerkkejä Jyväskylän kaupungista. Rikasta itsepohdiskelua johtamisesta ja kestävää kehitystä on odotettavissa Hugh Willmotilta, joka laittaa puheessaan koville ihmiskeskeisen ajattelun ja peilaa sitä luontokeskeiseen ajatteluun.

Hyvää kannattaa odottaa, sillä päätöspäivänä lavalle astuu Sirpa Pietikäinen aiheenaan ”Social Agenda as a part of business ethics, how to decide the line between voluntarism and regulation?” Kesähessun silmään pistää Pietikäisen mittava käytännönkokemus aiheen suhteen, johon sisältyy luottamustehtäviä niin politiikan, liike-elämän kuin sosiaalisektorin puolelta joka tuskin mahtuisi useammankaan sivun blogitekstiin.

Poiminta 2. Practioner’s Track ja Workshopit

Kiinnostavien puhujien ja kattavien aiheiden lisäksi luvassa on EBEN Suomen järjestämä Practitioners’ Track ja erilaisia työpajoja. Työpajassa ”What is the true language of business ethics?” pohditaan kielen asemaa liiketoiminnan eettisissä kysymyksissä ja harjoitellaan pienryhmissä yrityseettistä keskustelua ”Sokraattisella dialogilla”. Työpajassa ”From toxic to thriving: Transforming morals distress in the workplace” avataan käsitteitä ”Workplace moral distress” ja ”Moral resilience” ja osallistujat pääsevät tekemään strategioita kyseisten kokonaisuuksien käsittelyyn arkipäivän liike-elämässä. 

Torstaina EBEN Suomi ry järjestää Practitioners’ Track erikoistilaisuuden, jossa pohditaan kestävän johtamisen ja organisaatiokulttuurin toteutumista käytännössä. Pohdinta toteutetaan EBEN-tiimin ohjaamalla paneelikeskustelulla ja esimerkkitapauksilla liike-elämästä.

Poiminta 3. EBEN Suomi Ry:n some

Mikäli käy niin, ettet pääse paikalle, mutta haluat elää hengessä mukana, tai olet paikalla ja haluat osallistua keskusteluun ja saada parhaat vinkit konferenssiin, niin lyöttäydy mukaan EBEN Suomi ry:n upouusille sosiaalisen median sivuille! Olemme Instagramissa ja Twitterissä. Konferenssin aikana käytämme hästägejä #ebenac2017 ja #ebensuomi. Lisäksi julkaisemme juttuja konferenssin aiheista tänne EBENin blogiin konferenssin jälkeen sekä Yritysetiikka-lehteen.

Vielä lopuksi: jos tulee kiireellistä kysyttävää tai jokin askarruttaa konferenssiin liittyen, niin älkää epäröikö ottaa yhteyttä! Minut tavoittaa puhelimitse numerosta +358405387721 ja sähköpostitse kuusisto@ut.ee

Tavataan konferenssissa!

Aurinkoisin terveisin,

Ville Kuusisto

EBEN Suomi ry:n Kesähessu