Vuoden ensimmäinen Pyöreän Pöydän etiikkakeskustelu inklusiivisuudesta ti 31.5. klo 15-16:30

5.5.2022

Inklusiivisuus, osa 1: Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtaaminen työelämässä

Tämän vuoden ensimmäinen EBEN Suomi ry:n Pyöreän pöydän etiikkakeskustelu järjestetään tiistaina 31.5.2022 klo 15:00–16:30 Zoomissa.

Vuoden 2022 teemana keskusteluissa on inklusiivisuus työelämässä ja ensimmäinen keskustelu käsittelee sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtaamista työelämässä. Miten ja millaisia tekoja voimme jokainen tehdä varmistaaksemme inklusiivisen ja turvallisen työyhteisön? Mitä on vähemmistöstressi ja miten turvallinen työyhteisö pystyy sitä vähentämään? Kuinka kohdata sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöön kuuluva kollega, alainen tai esihenkilö? Kuinka toimia kohdatessamme syrjivää puhetta työpaikalla ja toisaalta kuinka kehittää omia ja organisaatiomme toimintatapoja syrjimisen ehkäisemiseksi? Aiheeseen ja keskusteluun meitä johdattelevat psykologi Ave Valojää (PsM, FM) sekä taiteilija ja tutkija Susi Nousiainen (FM).

 

Ave Valojää on psykologi, joka työskentelee sukupuolivähemmistöjen parissa. Häntä kiinnostavat erityisesti vähemmistöstressin mielenterveysvaikutukset. Uransa aikana hän on osallistunut useiden organisaatioiden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitteluun.

Susi Nousiainen on taiteilija ja tutkija, joka tekee väitöskirjaa pelialan inklusiivisuudesta Lapin yliopiston johtamisen oppiaineessa. Hän työskentelee Koneen säätiön rahoittamissa hankkeissa, joista toinen käsittelee vastapuhetta ja toinen amisnuorten osallisuutta. Hän tekee yrittäjänä DEI-työtä ja häirintäyhdyshenkilöiden koulutusta.

 

Keskustelutilaisuus on avoin ja ilmainen EBEN Suomi ry:n jäsenille sekä muille aihealueesta kiinnostuneille. Zoom-linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille maanantaina 30.5.2022.

 

Ilmoittautuminen keskustelutilaisuuteen: https://forms.gle/G2NYYN5S6nKF2XNKA


Tervetuloa mukaan keskusteluun!