Eläimet, etiikka ja muuttuvat organisaatiot -seminaari 29.11.2022 klo 13-15

21.10.2022

Mitä? Eläimet, etiikka ja muuttuvat organisaatiot

Missä? Tiedekulma, Think Lounge (2.krs) Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki

 Milloin? 29.11. 2022 klo 13-15

Eläinten hyvinvointi ja oikeudet ovat nousseet tärkeäksi teemaksi osana kestävän kehityksen siirtymää sekä monissa muissa ihmisen toimintaan liittyvissä yhteyksissä. Mutta mitä eläinten hyvinvoinnilla tarkoitetaan? Miten eläinten eettiset oikeudet ovat osa muuttuvaa maailmankuvaamme? Miten organisaatiot huomioivat tätä asiaa nyt ja tulevaisuudessa?

Tässä EBEN Suomi Ry:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa puhujina ovat eläinten eettisiin oikeuksiin keskittynyt FT, dosentti Elisa Aaltola ja organisaatiotutkimuksessa eläinten muuttuvaa roolia sidosryhmäteorian ja organisaatioiden sosiaalista arvioinnin näkökulmasta tutkineet KTL, YTT José-Carlos García-Rosell sekä KTT Marjo Siltaoja. 

Ilmoittaudu mukaan täältä.

Tervetuloa mukaan!


Puhujista:

Elisa Aaltola eläin- ja ympäristöetiikan dosentti ja vanhempi tutkija Turun yliopistossa. Tutkimuksessaan hän on keskittynyt erityisesti eläinten moraaliseen ja yhteiskunnalliseen asemaan. Aaltolan viimeisimpiä kirjoja ovat ”Esseitä eläimistä” (2022), "Häpeä ja rakkaus: Ihmiseläinluonto" (2019), ja "Varieties of Empathy: Moral Psychology and Animal Ethics" (2018).

José-Carlos García-Rosell toimii matkailututkimuksen yliopistonlehtorina Lapin yliopistossa ja dosenttina sekä Tampereen että Mariborin (Slovenia) yliopistossa. Hänen tutkimuksensa käsittelevät yritysvastuuta ja -etiikkaa matkailussa. Parhaillaan hän tutkii eläinten roolia matkailussa suhteessa vastuullisen matkailuliiketoiminnan edistämiseen.

Marjo Siltaoja toimii johtamisen apulaisprofessorina Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen tutkimuksensa keskittyy organisaatioiden vastuullisuus -ja kestävyyssiirtymään sekä sosiaalisen arvioinnin prosesseihin.