SEMINAARIKUTSU: Paineessa syntyy tasa-arvoa? Työelämä, moninaisuus ja maahanmuutto 2010-luvulla

15.11.2016

Aika: 24. Marraskuu klo 13-16, Paikka: Hanken (Festsalen), Arkadiankatu 22, Helsinki

Ilmoittautuminen: https://goo.gl/forms/vSeURN5KkhLxZbXI3

Ohjelma: https://dl.dropboxusercontent.com/u/6339666/Pressure_as_a_catalyst-WeAll.pdf

Sota ja köyhyys ovat viime vuosina ajaneet miljoonat ihmiset kodeistaan Lähi-Idässä ja Afrikassa. Etenkin vuonna 2015 poikkeuksellisen suuri määrä turvapaikanhakijoita haki turvapaikkaa Euroopasta ja Suomesta. Vastaanottomaissa on argumentoitu, että samaan ajanjaksoon osunut taloudellinen laskusuhdanne ja korkea työttömyys ovat luoneet yhteiskunnallisia jännitteitä.

Voiko paine luoda tilanteen, joka johtaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen työelämässä? Voivatko nämä prosessit mahdollistaa kriittistä valkoisuuden, (anti)rasismin ja moninaisuuden tarkastelua?

Tähän mennessä suomalaisessa yhteiskunnassa ei ole osattu tunnistaa ja hyödyntää esimerkiksi maahanmuuttajien koulutusta, osaamista ja työkokemusta. Tämä vaikeuttaa työmarkkinoille juuri saapuneiden asemaa. Keitä termi “maahanmuuttajat” kuvastaa, ja mikä on heidän asemansa työmarkkinoilla? Voidaanko termiä “maahanmuuttajat” edes käyttää, kun kyseessä on keskenään moninainen ja heterogeeninen ryhmä?

Seminaarissa luvassa mm.

  • Tietoiskuja tekeillä olevista WeAll-tutkimuksista, joissa käsitellään maahanmuuttajuutta työelämässä
  • Pikakurssi Suomen maahanmuuton historiaan

Seminaari on englanninkielinen. Yleisö voi esittää kommentteja ja kysymyksiä myös suomeksi tai ruotsiksi. Seminaarin jälkeen on yhteinen tutustumistilaisuus, jossa tarjolla on pieniä virvokkeita.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä, viimeistään 17. marraskuuta kiitos!

https://goo.gl/forms/vSeURN5KkhLxZbXI3

Lue lisää Weall-hankkeesta: www.weallfinland.fi