Aamukahviseminaari ja sääntömääräinen kevätkokous 24.4.

23.2.2024

EBEN Suomi ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 24.4.2024 kello 10:00 etänä. Virallinen kutsu ja kokousasiakirjat lähetetään sähköpostilla jäsenistölle huhtikuussa, merkitse päivä kuitenkin jo kalenteriisi.

Ennen kokousta pidämme Aamukahviseminaarin kello 9:00 – 10:00: Keskijohdon kohtaamat eettiset pulmat, ongelmat ja ratkaisut

(Pieni) poikkeus, josta tulee (valtava) dilemma
Kenny Niutanen, People & HR Director, Halton

Keskijohdon eettiset dilemmat ja päätöksenteko 
Minna-Maaria Hiekkataipale, vararehtori, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tilaisuuden fasilitoi EBEN Suomi ry:n puheenjohtaja Erika Heiskanen.

Ilmoittautuminen pe 19.4. mennessä: https://forms.office.com/e/j33X4HS3cH

Puhujista

Kenny Niutanen siirtyi Haltoniin vuonna 2019 People & HR Directoriksi. Aiempi kokemus 15 vuotta Nokiassa, jossa toimi markkinoinnin, palveluorganisaation johtamisen ja henkilöstöhallinnon kehittämisen tehtävissä. Hän on toiminut myös yritysvalmentajana ja johtamiskouluttajana. 
Halton Group on perheomisteinen, globaali teknologiajohtaja vaativien tilojen sisäilmaratkaisuissa. Halton suunnittelee, valmistaa ja toimittaa sisäympäristöratkaisuja mm. kaupallisiin ja julkisiin rakennuksiin, terveydenhuollon laitoksiin ja laboratorioihin, ammattikeittiöihin ja ravintoloihin, energiantuotantoon ja raskaan teollisuuden ympäristöihin, merialuksiin. Halton toimii yli 35 maassa ja työllistää yli 1 900 henkilöä. Vuonna 2023 yhtiön liikevaihto oli noin 300 M€.

Minna-Maaria Hiekkataipale (kuvassa), Jyväskylän ammattikorkeakoulusta tuo akateemista näkökulmaa asiaan. Hän väitteli kauppatieteiden tohtoriksi Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta 2018. Hän tutki keskijohdon kohtaamia eettisiä ongelmia, johdon käyttäytymistä ongelmissa ja käyttäytymisen yhteyttä eettiseen organisaatiokulttuuriin. Väitöskirja "Between a rock and a hard place: middle managers' ethical decision making and behaviour in organizational context" on luettavissa internet-osoitteessa: https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/57328

Tilaisuuden fasilitaattorina toimiva Erika Heiskanen on työskennellyt organisaatioiden ja johtamisen etiikan parissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on kirjoittanut kirjoja sekä muita julkaisuja aiheesta. Hän toimii Juuriharjan toimitusjohtajana ja on toinen Juuriharjan perustajapartnereista. Juuriharja Consulting Group Oy auttaa organisaatioita kehittämään eettisyyttään työkaluin, ratkaisuin ja valmennuksin.